Optimera prestationen och förebygg skador med Rehbands anatomiskt formade knäskydd

Optimera prestationen och förebygg skador med Rehbands anatomiskt formade knäskydd

Rehbands knäskydd är anatomiskt formade stöd för knän, vilket ger både kompression och värme för att öka prestanda och förhindra skador. Knäet är ett av de mest utsatta områdena i kroppen och kräver extra stöd under tunga eller långa träningspass samt efter en skada.

RX knästöd har en patenterad anatomisk konstruktion och ger högre muskelkoordinering, ökad ledstabilitet och minskat energiförbrukning. Om du letar efter maximalt stöd för dina knän under tunga träningspass är Rehband RX Knee Sleeve Power Max ditt perfekta val.

”Rehband RX knästöd kombinerar de viktigaste fördelarna med stabilitet, kompression och värme. Stabiliteten ger en mental och fysisk känsla av säkerhet. Komprimeringen hjälper till att förhindra skador och ökar muskelminnet om hur man rör sig korrekt. Värmen skyddar användarens leder och mjuka vävnader från skador. Tillsammans förbättrar dessa element idrottarens prestationsförmåga ”, förklarar Johan Bohlin, erfaren sjukgymnast. ”Knäskydden är utformade för att skydda dina knän när du skadas, men också för att förhindra skador och återskador. Den största användargruppen är personer som har drabbats av knäskador en gång och som har eller har haft en svaghet i knäet och vill förhindra att skadas igen. Ju snabbare du kommer tillbaka till träning efter en skada, desto snabbare är återhämtningsprocessen. Knäskydd hjälper dig i princip att komma tillbaka till att vara snabbare. ”

 

 

Knäskydden fungerar genom att ge knäna värme och kompression. Kompressionen ökar blodflödet och den mottagliga inmatningen från knäet, vilket hjälper en idrottare att utföra mer kontrollerade och stabila rörelser.

”En ökad mottaglig inmatning innebär att din hjärna får mer information från den del av kroppen som upplever kompressionen, vilket gör oss mer medvetna om hur vi använder den gemensamma eller kroppsdelen. När du använder en knähylsa kan du utföra rörelser bättre - både när det gäller balans, koordination och muskelaktivering. Komprimeringen kan hjälpa oss att hoppa högre eller springa snabbare. När du skadas eller riskerar att skadas hjälper knähylsan dig att återfå kontrollen över knäet, säger Johan Bohlin.

Den uppvärmande effekten av knäskydden hjälper till att öka blodflödet snabbare och är effektiv för att hålla knäna varma under en aktivitet.

”Genom att bära en knähylsa når knäet en ideal driftstemperatur snabbare, så att leden är väl förberedd när du börjar träna. Det är också effektivt efter en aktivitet eftersom knähylsan ger en långsam temperaturreduktion. Det kan jämföras med att jogga ner, säger Johan Bohlin.

”Knäskador är mycket vanliga. Om du har en svaghet i knäet kommer du att märka det mycket snabbt, både när du tränar och under vardagliga aktiviteter. Knäet är en central och sårbar led, och du kan skada det oavsett om du är mycket aktiv eller inte alls aktiv. Om du rör dig för lite behöver det stöd, om du rör dig för mycket är det stressat för mycket. Allt är väldigt komplicerat. Därför har ett av Rehbands huvudfokus varit på knäskydd och att utvecklas en gång som verkligen stöder idrottaren, för så många människor behöver det, säger Johan Bohlin.

BYGGT PÅ ETT UNIKT PATENT

Rehband RX Knee Support är byggt på ett unikt patent som säkerställer dess anatomiska passform. Formen gör att produkten kan följa kroppens rörelser och se till att den förblir på plats under träningen. Detta skapar en kombinerad mental och fysisk ram för att hålla din kropp i rörelse mot styrka istället för skada. Det hjälper också till att du utför rörelser på ett mer kontrollerat och säkert sätt.

”För ungefär tio år sedan fick Rehband patent på en ny mönsterkonstruktion, byggd på en anatomisk passform, och vi är de enda som lagligt kan använda den. Om du tittar inuti en Rehband-knähylsa kan du se den faktiska konturen av ett ben, inte bara ett vinklat rör. Den anatomiska formen gör kompressionen mycket jämnare i hela knäet, vilket ger en bättre effekt och funktion, säger Johan Bohlin.

Knäskydden är gjorda av neopren. Ett material med olika hårdhetsgrad som är både elastiskt och stabilt. Materialet är av mycket hög kvalitet och håller i många år. 

ANVÄNDARGRUPPER OCH RISKGRUPPER

Knäskydd kan användas av alla idrottare, som utövar vilken sport som helst, för att förbättra prestanda och för att förhindra skador.

”Idag har vissa sporter en starkare kulturell gemenskap när det gäller att använda knäskydd, som tyngdlyftare eller CrossFit®-idrottare, men intresset ökar också inom andra sporter och fysisk träning. Knäskydd handlar mer om att ta hand om din kropp, förhindra skador och återhämta sig från skador än de är byggda för att rikta sig mot en viss sport. Alla kan drabbas av en knäskada ”, säger Johan Bohlin.

För vissa riskgrupper är det extra viktigt att använda knäskydden för extra skydd:

”En 13-årig tonåring som spelar handboll är i en mycket sårbar situation eftersom knäna upplever mycket stress under en period då flickan också växer. Knäskydd kan hjälpa handbollsspelaren att träna mer effektivt och bli starkare i benen och knäna på ett säkrare sätt ”säger Johan och fortsätter:

”Detsamma gäller långdistanslöpare, särskilt de som kör i terräng. De har hög risk att ta fel steg, särskilt mot slutet av en löpning eller ett lopp när du är mer trött och din balans och koordination är sämre. En knähylsa kan förhindra att de tar fel steg, vilket hjälper bäraren att återfå kontrollen över knärörelsen även efter att de börjar bli trötta. ”

Johan Bohlin förklarar att knäskydden kan bäras så länge som behövs. Ju längre en idrottsman använder den desto bättre och mer kontrollerad blir knärörelserna. Tidigare hävdades att användning av knäskydd och annat skyddsutrustning för mycket skulle kunna förhindra att muskler aktiverades. Men idag har forskning visat att knäskydd snarare hjälper musklerna att bli starkare eftersom rörelserna är mer kontrollerade och stabila.

Reading next

TA HAND OM DINA REHBANDPRODUKTER - SÅ KOMMER DE ATT ÄLSKA DIG TILLBAKA!
SKYDDA DINA KNÄN UNDER TRÄNING

Leave a comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.