• Fri frakt över 499 kr
  • Snabba leveranser
  • 1 års öppet köp

Rehband - Allmänna Villkor

 

Tillämpning och Konsumentskydd
De här Allmänna villkoren (”Villkoren”) är tillämpliga på det köpeavtal som du som konsument sluter med The Active Brands Group Scandinavia AB, organisationsnummer 559008-0171, nedan kallat ”ABG”. För att ta tillvara dina intressen som kund tillämpas bestämmelserna i Konsumentköplagen (SFS 1990:932), Distans- och hemförsäljningslagen (SFS 2005:59) samt Dataskyddsförordningen (GDPR) på samtliga köp på www.rehband.se.


Personuppgifter
Läs mer om vår behandling av personuppgifter i vår Integritetspolicy. I samband med din beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja och tillhandahålla den service som du kan förvänta dig av oss. All personuppgiftsbehandling sker i enlighet med dataskyddsförordningen. Personuppgiftsansvarig är The Active Brands Group Scandinavia AB (org. nr 559008-0171). ABGs kundregister innehåller personuppgifter såsom namn, personnummer, postadress, telefonnummer, e-postadress samt IP-nummer. Ändamålet med ABGs behandling av insamlade personuppgifter är att använda dessa för att:

a. Kunna fullgöra köp hos ABG

b. Möjliggöra riktad marknadsföring per e-post, sms och andra kanaler baserad på dina tidigare inköp eller användning av ABGs kanaler.

Klarna kommer att samla personuppgifter om dig i samband med betalning. Klarna är således personuppgiftsansvarig för sådana personuppgifter enligt Klarnas villkor

ABG kommer dela med sig av de personuppgifter till fraktbolagen som krävs för att kunna fullfölja och leverera en beställning.

Om det görs en beställning på en vara som skickas direkt från leverantören så kommer ABGs att skicka över de uppgifter som behövs för att kunna slutföra och fullgöra en beställning från leverantören. När du använder Chatt och/eller FAQ kan Zendesk komma att hantera och lagra de personuppgifter som t.ex. telefonnummer, för- och efternamn, adress, e-post, IP-nummer som du själv uppger för att kunna logga och spara historik från tidigare chattar.

När du som kund väljer och e-posta till ABGs så kommer din e-postadress samt e-posthistoriken att sparas för att göra det möjligt och lättare kunna följa upp och svara på ett ärende.

Inga uppgifter kommer att säljas vidare till tredje part eller skickas vidare till tredje land.


Allmänt om personuppgiftsbehandlingen
All behandling av personuppgifter sker enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Ansvarig för behandlingen är ABG.

Vi sparar bara personuppgifter så länge som det är nödvändigt, därefter raderas de. Om uppgifter skulle vara ofullständiga, felaktiga eller irrelevanta har du rätt att begära att de rättas eller raderas. Du har också rätt att begära skadestånd om behandlingen av dina personuppgifter inte har följt lagen.

Du kan begära ett utdrag på vilka uppgifter som vi har registrerade om dig. För att begära registerutdrag eller rättelse av uppgifter skickar du en skriftlig undertecknad begäran till:

The Active Brands Group Scandinavia AB
Box 5216
Nybrogatan 34
102 45 Stockholm


Priser och Avgifter
De priser som anges på www.rehband.se anges inklusive mervärdesskatt (moms). Priserna inkluderar fri frakt för ordrar över 499 kr, om inte annat anges. Särskilda avgifter tillkommer för fakturaupplägg, paket som beställs mot snabbleverans samt för outlösta paket.


Upprättande av avtal om köp
ABGs varor beställs på www.rehband.se eller via vår kundtjänst. Avtal om köp upprättas då din beställning har bekräftats av ABG via e-post till den e-postadress som du angivit vid beställningen. Genom beställningen accepterar du dessa Villkor. ABG ingår inte avtal med minderåriga (under 18 år) utan målsmans godkännande. På www.rehband.se kan avtal endast ingås med kunder med leveransadress i Sverige.


Leverans
I normalfallet skickas varorna till närmaste PostNord-utlämningsställe. När paketet finns för uthämtning skickas ett sms med information om löpnummer till det mobiltelefonnummer som angivits vid beställningen. Vid uthämtning av försändelse ska giltig ID handling uppvisas.

Normal leveranstid är 1 – 4 arbetsdagar från det att ABG har bekräftat din beställning via e-post. Om produkten ingår i beställningssortimentet är leveranstiden 5-10 arbetsdagar.

I samband med att din order skickas från ABGs lager så skickas ett mail till angiven mailadress. Paketet borde då nå dig inom 2 arbetsdagar. Om du mot förmodan inte har erhållit din leverans inom 2 arbetsdagar ber vi dig att kontakta kundtjänst.


Outlösta Paket/Försändelser
Paket som inte har hämtats ut inom fjorton (14) dagar återsänds till ABG. Om detta sker debiteras du en avgift på 299 kr (SEK) för kostnader hänförliga till ABGs administration, frakt, returfrakt och hantering. Outlösta paket omfattas inte av ångerrätten.


Ångerrätt/retur
Du som konsument har alltid fjorton (14) dagars ångerrätt enligt Lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (2005:59). För att du ska känna dig helt trygg med ditt köp erbjuder ABG istället hela trehundrasextiofem (365) dagars ångerrätt från det att du tar emot varan eller en väsentlig del av den.

Vill du under denna tid returnera din vara för byte eller återköp ber vi dig kontakta kundtjänst så skickar vi en returfraktsedel. Väljer du att skicka tillbaka din vara med den bifogade retursedeln debiterar ABG 49 kr (SEK) ink moms som dras av från varans värde i samband med återbetalning. Väljer du att skicka varan på annat sätt står du själv för kostnaden. Returer kan inte skickas mot Postförskott/Efterkrav.

Efter mottagen och godkänd retur kommer återbetalning att ske inom fjorton (14) dagar från det att ABG tog emot returen. Återbetalning sker endast genom insättning till bankkonto, ej kontant. Kostnader för tjänster kopplade till leverans såsom expresspack och postförskottsavgift återbetalas ej vid en retur.

Du som kund har självklart rätt att prova och undersöka produkten hemma för att säkerställa att produkten motsvarar dina förväntningar. Returnerar du en oanvänd vara med tillhörande etiketter och förpackning inom 365 dagar återbetalas hela beloppet, alternativt genomförs önskat byte. Om produktens kvalitet har påverkats till följd av att du som kund har hanterat den mer än vad som är nödvändigt för att undersöka dess egenskaper eller funktioner, kommer avdrag på återbetalningen motsvarande varans värdeminskning att göras.

Vid retur står du risken för varan, därför är det viktigt att varan inte kan komma till skada under transporten. För att en full återbetalning ska kunna genomföras ska varan vara oanvänd och skickas tillbaka i oskadad originalförpackning, samtliga etiketter ska sitta kvar och manualer ska skickas med. Det är viktigt att ytteremballage används och att tejp eller annat material inte klistras på originalförpackningen.

Vid köp av hygienartiklar, underkläder och badkläder, får förseglingen inte vara bruten, sådana varor med bruten försegling kan inte returneras. Ångerrätten gäller inte alls varor som tillverkats eller ändrats i enlighet med dina särskilda önskemål. 

För att möjliggöra en eventuell retur behöver du kunna påvisa köp och ABG rekommenderar att du sparar orderbekräftelse och betalningsreferens som kvitto på ditt köp.

Du kan också meddela ABG om frånträdande av köp genom att fylla i och posta Konsumentverkets blankett till ABG. Blanketten hittar du här: http://publikationer.konsumentverket.se/kontrakt-och-mallar/angerblankett. Blanketten skickas sedan till följande adress:

The Active Brands Group Scandinavia AB
Box 5216
Nybrogatan 34
102 45 Stockholm


Reklamation
Om en vara avviker från vad som följer av avtalet mellan dig och ABG eller på annat sätt inte motsvarar den beskrivning av varan som ABG har givit, kan varan returneras. Endast ursprungliga fel omfattas av reklamationsrätten, reklamationsrätten omfattar t ex inte fel orsakade av normalt slitage. Reklamation till ABG ska göras inom skälig tid efter det att felet upptäckts, dock senast inom 3 år. ABG förbehåller sig rätten att i första hand avhjälpa felet, i andra hand omleverans av varan och i sista hand återköp. Vid reklamation, använd den medskickade retursedeln (har du tappat bort den, kontakta kundtjänst så skickar vi en ny). ABG har ingen möjlighet att i efterhand ersätta kostnaden för returfrakt.


Retur av kampanjvaror
Vid köp som berättigar till gåva eller extra rabatt betraktas värdet av gåvan eller den extra rabatten som en generell rabatt på hela beloppet vid köptillfället. Om någon del av köpet byts och/eller returneras värderas returnerade varor till köpeskillingen minus sin relativa andel av den generella rabatten. Vid byten sker ingen omräkning av den ursprungliga grunden för gåva eller rabatt.

Kampanj eller erbjudande om sådan gåva eller extra rabatt är endast tillgänglig för nya köp via handelsplatsen www.rehband.se och kan inte erhållas retroaktivt. Gåva eller rabatt kan inte överföras till annat köp och kan inte tillgodoräknas vid byte till annan vara.


Transportskador
ABG ansvarar för varor som skadas eller kommer bort under leverans till dig. Reklamation av transportskador ska göras inom skälig tid. Vid mottagande av försändelsen är det därför viktigt att kontrollera att godset inte är transportskadat. ABG rekommenderar att du anmäler en eventuell transportskada direkt på plats hos utlämningsombudet och därefter kontaktar ABGs kundtjänst. Tänk på att behålla allt emballage och produktens förpackning vid en transportskada.


Betalning
I samarbete med Klarna erbjuder vi fakturabetalning, delbetalning, kontokortsbetalning samt direktbetalning. Denna betallösning kallas för Klarna Checkout.

Genom att lämna information i kassan godkänner du Klarnas villkor. Genom att klicka på "Slutför köp" godkänner du ABGs allmänna villkor.

Klarna Checkout presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Checkout utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, t ex banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Checkout vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Checkout med en PIN-kod.


Force Majeure
I händelse av omständigheter som står utanför ABGs skäliga kontroll, exempelvis vid händelse av ändrad lagstiftning, myndighetsåtgärder, strejk, blockad, sabotage, krig, terrorism, brand, översvämning, naturkatastrof eller liknande händelser ska ABGs förpliktelse att fullgöra köpeavtalet skjutas upp så länge omständigheten råder. Om sådan försening överstiger 2 månader har såväl du som ABG rätt att häva avtalet med omedelbar verkan utan någon skyldighet att betala skadestånd.


Pris- och Produktinformation
Vid eventuella felaktigheter i lagerstatus eller pris förbehåller sig ABG rätten att häva avtal om köp. Om varan utgått eller av annan anledning inte finns tillgänglig är ABG inte skyldiga att tillhandahålla varan men kan föreslå en alternativ vara. All bildinformation ska ses som illustrationer och kan inte garanteras återge varans exakta utseende och beskaffenhet.


Omdömen
Genom att lämna omdömen kring produkter på rehband.se ger du också ABG rätten att publicera dem på rehband.se samt i andra kanaler och medier. ABG förbehåller sig rätten att inte publicera och/eller ta bort inskickade omdömen.


Övrigt
Vi följer Allmänna reklamationsnämndens rekomendationer och svensk lag vid en eventuell tvist. Eventuell tvist ska lösas av antingen Allmänna reklamationsnämnden (ARN) i Sverige eller European Commission Online Dispute Resolution (EU ODR).


ARN: https://www.arn.se/
Allmänna Reklamationsnämnden
Box 174
101 23 Stockholm
EU ODR: https://ec.europa.eu/odr


För frågor kring innebörden av dessa Villkor eller tillvägagångssätt vid ångerrätt, reklamationer, transportskador eller annat, ta kontakt med ABGs kundtjänst. Kontaktuppgifter till kundtjänst finner du på www.rehband.se.


Senast uppdaterat: 2020-10-12