Så väljer du rätt knäskydd: 3mm, 5mm eller 7mm

Rehband Rx Knee Support är anatomiskt formade knäskydd som ger både kompression och värme för att öka prestationen och förhindra skador. Uppbyggnaden av Rehband Rx Knee Support bygger på ett unikt patent som säkrar den anatomiska passformen. Formen gör att produkten följer kroppens rörelser och säkerställer att den sitter på plats under träningspasset. 

”Det finns tre olika tjocklekar på knäskydden och alla är skapade för olika användningsområden. Det 3mm tjocka knäskyddet ger idealiskt stöd för sporter med hög flexibilitet eller uthållighetsträning. Det 5mm tjocka knäskyddet ger fördelar vid varierad träning som kräver både flexibilitet och stöd. Det 7mm tjocka knäskyddet ger ordentligt stöd vid tunga lyft och vid rehabilitering”, säger Johan Bohlin, Fysioterapeut och utvecklingschef på Rehband.

Rehband_knäskydd_3mm_löpning

Knäskydden har tagits fram för att skydda dina knän när du är skadad, men även för att skydda dig från att bli skadad och få nya skador. De fungerar genom att ge värme och kompression till knäna. Kompressionen ökar blodflödet och responsen i knät, vilket hjälper dig att utföra mera kontrollerade och stabila rörelser. Knäskydden har en värmande effekt som snabbare ökar blodflödet och effektivt håller dina knän varma under hela din aktivitet.

Vanligtvis bärs 3mm knäskydden mera av långdistanslöpare som vill ha extra stabilitet och stöd i deras löpning, och 7mm knäskydden av tyngdlyftare som vill lyfta några extra kilon med hjälp av extra knästöd. 5mm knäskyddet kan användas för alla sporter och aktiviteter. 

”Om du inte har använt ett knäskydd tidigare och du inte har en knäskada, så är det bästa sättet att ta reda på vilken tjocklek som passar dig att prova knäskyddet och föreställa dig hur det skulle kännas att använda det för de aktiveter du hade tänkt. Storleksmässigt ska kompressionen kännas likadan i hela knäet. Om du väger lite mer kan det vara en bra idé att öka tjockleken en storlek för att ge extra stöd till dina knän”, säger Johan. 

  

GUIDE TILL HUR DU VÄLJER RÄTT TJOCKLEK PÅ KNÄSKYDDEN

Rx Knee Support 3mm: För uthållighetssporter
Det 3mm tjocka knäskyddet hjälper atleter inom uthållighets- och långdistansträning. Det är lättare och idealiskt för uthållighetssporter när du vill ha så lätt utrustning som möjligt. 3mm knäskyddet stöder atleter när de börjar bli trötta i slutet påträningen och hjälper användaren att återfå kontrollen över knärörelserna. 

Rx Knee Support 5mm: För blandad aktivitet 
Det 5mm tjocka knäskyddet hjälper atleten i en varierad träning där det krävs både flexibilitet och stöd. 5mm knäskyddet kan användas för de flesta sporter, från långdistanslöpare som vill ha extra stöd för knäna till gym fitness. Ett allsidigt knäskydd som kan användas för alla typer av aktiviteter. 

Rx Knee Support 7mm: För kortare, tyngre aktivitet
Det 7mm tjocka knäskyddet ger en kraftfull stabilisering för tunga lyft och extra stöd vid rehabilitering. Historiskt sett har 7mm-skyddet mest använts av tyngdlyftare som behövt extra stöd under ett lyft, men numera är det även vanligt hos de som lyfter tunga vikter på gym. 7mm-skyddet ger en mycket tydlig respons och medvetenhet om ditt knä, för att säkerställa att kortare aktiviteter utförs mera precist och säkert.

För att lära dig mer om hur knäskydden är byggda och hur de fungerar, läs vår djupgående intervju med Johan Bolin på: Hur Rehband knäskydd stödjer och skyddar dina knän under träning

Rehband_knäskydd_tyngdlyftning

Se hela vårt utbud av knäskydd på rehband.se.